Solarierör

Solarierör och solarielampor. Bruningsffekten i ett solarierör bestäms av wattstyrkan, sammansättningen av UVA/UVB och om lysröret har inbyggd reflektor eller ej. Lysrören har också olika mängd brinntimmar. Lysrör med wattstyrka från 15W till 100W är de vanligast förekommande. HP-lampor har oftast en wattstyrka på 400W. Kan man öka effekten på solariet genom att köpa ett lysrör med högre wattstyrka? Tyvärr så hjälper inte det, det är nämligen drosslarna i solariet som bestämmer wattstyrkan ut. Lysrörens längd är också knuten till wattstyrkan.

Vill man få ut den bästa effekten skall man välja ett reflektorrör. Det ger nästan 25% mer bruneffekt eftersom inga strålar går till spillo bakåt i solariet.

UVA och UVB är beteckning på de olika våglängder som ett solarierör innehåller. Det finns även en våglängd med beteckningen UVC som finns i solens strålar, men som lyckligtvis filtreras bort på väg till oss på jorden. UVC skulle vi bli brända av och risk för cancer skulle vara stor.
Alltså, solarierören innehåller nästan bara UVA strålar, men en viss mängd UVB behövs för nybildning av pigmentet. Ett bra solarierör ligger i spektrat 300-320nm. Fördelen med att sola i solarium är att man normalt inte bränner huden. En mycket känslig hudtyp ska naturligtvis alltid vara försiktig med solandet.

Solarierör – vanliga modeller.

100W Philips CLEO. Performance, Professional, med och utan reflektor
100W Wulff Solarium PLUS, med och utan reflektor
100W Wulff GoldSun RS , med och utan reflektor
100W Cosmolux, med och utan reflektor
80W Wulff med reflektor
40W Philips med reflektor
36W Philips PLL
25W Wulff Lysrör Spaghetti Beauty Sun
20W Philips 09N (Ersätter Toshiba Blacklight)
15W Cosmolux Spaghetti

SolarieLampor – vanliga modeller.

400W Lampa Ariana
400W Lampa Super Kos HD
400W Lampa Philips HPA

Läs mer om Solarium här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>